Leven met de energie van de maan, je kunt het zweverig noemen of onzin. Maar de maan heeft wel degelijk invloed op ons.  De maan beïnvloedt de waterhuishouding op Aarde, dit uit zich bijvoorbeeld in eb en vloed. Het is daarom niet onwaarschijnlijk dat de maan ook effect heeft op ons als mens. Wij bestaan als mens namelijk ook voor 70% uit water en andere vloeistoffen.

Hoewel ik een groot zonaanbidster ben, krijg ik bij de maan juist een magisch gevoel. Ze heeft iets mysterieus waar ik mijn vinger niet op kan leggen en daarom fascineert ze mij enorm. Als ik de volle maan aan de hemel zie shinen, gebeurd er bij mij iets van binnen. De aanwezige energie is duidelijk voelbaar. Ik merk ook dat mijn lichaam heel gevoelig is voor de energie van de maan. Ik slaap bijvoorbeeld een stuk onrustiger met nieuwe en volle maan. Maar daarnaast bruis ik van de energie tijdens volle maan. Meestal manifesteren zich dan ook hele mooie dingen. De energie stroomt zo hard op zo’n moment.

Sinds een half jaar leef ik heel bewust met de energie van de maan. En eigenlijk doe ik dit door de juiste keuzes te maken en acties uit te voeren op het juiste moment. Je hoeft echt geen super zweverig type te zijn om dit te doen. Bij een volle maan ritueel hoef je bijvoorbeeld niet naakt rondom een kampvuurtje te rennen of iets wat daar op lijkt. Maar wat doe je dan wel?

Tijdens een nieuwe maan is het bijvoorbeeld de perfecte periode om nieuwe plannen te maken, goede voornemens te starten of aan een nieuw project te beginnen. Bij volle maan manifesteren zich vaak de plannen die je tijdens de nieuwe maan gemaakt hebt en ze krijgen nog een laatste zetje door de sterke energie van de volle maan. Daarnaast is volle maan ook de periode bij uitstek om je kristallen op te laden. Tijdens de afnemende maan komt er een periode van loslaten. Alles wat jou niet meer van dienst is, laat je los tijdens deze fase. Deze cirkel van groeien, bloeien en loslaten herhaalt zich bij elke maancyclus opnieuw.

Je zult je nu wel afvragen, waarom ik bewust leven met de energie van de maan zo geweldig vind? Dat ga ik je nu uitleggen. 

Of de maan daadwerkelijk zo’n sterke invloed heeft op ons of niet? Daar is nog heel wat onduidelijkheid over, maar I don’t care. Voor mij werkt het op een zeer magische manier en sinds ik dit doe, manifesteren zich hele mooie dingen in mijn leven. En waarom werkt dit dan voor mij? 

Van bewustwording is nog nooit iemand slechter geworden en je kunt er veel voordeel voor jezelf uit halen. Het leven met de energie van de maan, maakt mij bewust van alles waar ik de focus op wil leggen in mijn leven. Het geeft mij een bepaald ritme dat mij in balans houd. Op deze manier heb ik ook niet de neiging om continue “aan” te willen staan. Je kunt namelijk niet blijven oogsten. Je zult eerst zaadjes moeten planten en dan pas kun je oogsten. En om de grond vruchtbaar te houden is er ook rust nodig. Want anders put je je vruchtbare grond uit. Eigenlijk werkt het, zoals onze natuur ook werkt. Alles in evenwicht en balans en op het juiste moment.

Advertenties